Welkom | Waar? | Rode Tent | FAQ | Hoedsters | Over ons | Contact


Lang geleden kwamen vrouwen al bij elkaar. Iedere maan(d), om eventjes te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. En nog steeds delen we de heerlijkste hapjes, luisteren we geboeid naar elkaars verhaal, genieten we ervan om creatief bezig te zijn, lekker te ontspannen en van elkaar te leren. Want door iedere maand samen te delen, zijn we veel beter in staat om bewust ons eigen leven vorm te geven.

Met deze website willen we deze speciale verbinding terug brengen naar ALLE vrouwen. Om ook jou onder te dompelen in de eigen wijsheid van het vrouwelijke. Je te omhullen met warme rode stoffen die onze verhalen dragen. Je te laten genieten van de rust, het comfort van de zachte kussens en je te verbinden met de andere vrouwen die ook helemaal zichzelf mogen zijn.

Het concept is eigenlijk heel eenvoudig: Het is als een bijenkorf waar iedere vrouw vrij mag binnen vliegen. Soms is er een thema of een plan, maar bovenal is het een plek waar je gewoon heerlijk kunt ontspannen samen met andere vrouwen. Het wordt gewaardeerd wanneer je net als de bijen wat ‘nectar’ meebrengt om met elkaar te delen. Zo leuk hoe naderhand de heerlijkste recepten worden uitgewisseld!

Op deze website vind je gemakkelijk waar een Rode Tent in jouw buurt is. Er zijn al heel veel Rode Tenten, want we zijn onderdeel van een wereldwijd netwerk! Iedere Rode Tent is anders, hoewel iedere tent in de kern een plek is waar je je vrij kunt voelen om je verhaal te delen en te rusten. Iedere 'Rode Tent Hoedster' begon op haar eigen manier met organiseren. Soms gewoon in de eigen vertrouwde woonkamer, dan weer in een Mongoolse yurt of in een sfeervol tuinhuis. Maar op iedere plek hangen de warm rode stoffen en staat verse kruidenthee te dampen naast de heerlijkste lekkernijen die we met elkaar delen.

Veel van de Hoedsters zijn geïnspireerd geraakt doordat ze een andere Rode Tent bezocht hadden, na het kijken van de 'Red Tent Movie', of door het lezen van het boek 'The Red Tent'. Dit boek van Anita Diamant, de documentaire van Isadora Leidenfrost, samen met het werk van vrouwen als Alisa Starkweather en Deanna L‘am, hebben ertoe geleid dat er nu Rode Tenten over de hele wereld zijn voor vrouwen van alle leeftijden en verschillende culturen.

Juist doordat iedere Rode Tent zo anders en volledig onafhankelijk is, kan ons team geen verantwoordelijkheid dragen voor hoe individuele Rode Tenten invulling geven aan hun bijeenkomsten.
Wel kun je contact met ons opnemen op info@rodetent.nl“Eigenlijk wist ik niet precies wat ik miste. Tot ik las over lang vervlogen tijden, waar
vrouwen nog tijd namen om samen te zijn met hun zusters. Verbonden met elkaar...en met de maan.”
- Astrid