Welkom | Waar? | Rode Tent | FAQ | Hoedsters | Over ons | Contact


In de Rode Tent delen we onze verhalen. Daarom delen we hier ook graag ons verhaal. Het verhaal over hoe we voor het eerst over de Rode Tent hoorden, wie ons gesteund en geïnspireerd hebben en hoe en waarom we deze website gemaakt hebben.

Deze website werd opgezet door Mabel en Marloes. Samen vierden we al jaren de volle maan in onze moonlodge, tot Mabel via haar studie Religiewetenschappen in aanraking kwam met het boek 'De Rode Tent' door Anita Diamant. Het boek scheen voor ons een nieuw licht op moonlodges en al gauw bezochten we voor het eerst de sfeervolle Rode Tent van Karin in Zoelen. Karin heeft in Nederland veel vrouwen en Hoedsters bij elkaar gebracht door op Facebook de Rode Tent pagina te onderhouden.

Tijdens de eerste bijeenkomst van onze eigen Rode Tent in Zwolle, keken we met alle aanwezige vrouwen naar de documentaire 'Red Tent: Things we don't talk about' door Isadora Leidenfrost. Hierin laat zij ons kennis maken met de Red Tent Temple Movement die in Amerika opgestart is door ALisa Starkweather. Mabel werd door de film en persoonlijk contact zo geraakt door ALisa, dat ze besloot een cursus bij haar te volgen. De cursus draaide om vrouwelijkheid, waarbij ruimte gemaakt werd om met de pijnlijke of gevoelige stukken die veel vrouwen ervaren te werken. Ze liet de deelnemers ervaren waartoe onze vrouwenkracht in staat is en hoe we deze in onszelf en andere vrouwen kunnen opwekken. Enorm geïnspireerd organiseerden Mabel en Marloes iedere donkere maan steeds nieuwe Rode Tenten en kwamen daardoor zelf ook steeds dichter bij hun vrouwelijkheid.

Terwijl onze betrokkenheid tot dit werk zich ontwikkelde, groeide ook het aantal Rode Tenten. We kregen steeds meer vragen van vrouwen waar zij een Rode Tent in hun eigen buurt konden vinden. Maar ook bij onszelf en andere Hoedsters groeide het aantal vragen over het organiseren zelf. Langzaam kregen we een visie van een plek waar al die vragen beantwoord kunnen worden. En Marloes ontwierp een prachtige plek waar alle vrouwen én Hoedsters in Nederland & België gemakkelijk met elkaar verbonden kunnen worden. Een website waar vrouwen een Rode Tent in eigen hun buurt vinden óf ontdekken hoe zij zelf een Rode Tent kunnen opstarten!

We zijn ons er bewust van dat iedere Rode Tent weer anders is. Ze worden op veel verschillende manieren georganiseerd. Om hier meer inzicht in te krijgen en te leren over hoe je praktisch het best een Rode Tent kunt organiseren, zijn we een cursus gaan volgen bij DeAnna L'am. Net als ALisa, is ook DeAnna te zien in de Red Tent Movie. Zij heeft 'Red Tents in Every Neighborhood' opgericht en is een pionier op het gebied van Menstruatie Empowerment.

Voor deze website zijn we geïnspireerd geraakt door al deze bijzondere vrouwen, maar ook door alle vrouwen die onze Rode Tent bezocht hebben. In alle opzichten is deze website, net als de Rode Tenten zelf, het product van co-creatie! Zonder bovengenoemde vrouwen zag deze webiste er vandaag niet zo uit. Omdat de 'diversiteit in eenheid' zo mooi zichtbaar wordt in de Red Tent Movement, verwelkomen we hier IEDERE vrouw, ongeacht haar leeftijd, afkomst, religie of cultuur om hier hun Rode Tent, Moonlodge of Vrouwencirkel toe te voegen aan onze lijst of om als bezoekster te komen in een van de Rode Tenten in haar buurt.

Welkom!

Mabel & Marloes


"Veel van deze vrouwen hebben mij zo geinspireerd.
Zij lieten mij zien wat vrouwenkracht is... nu voel ik
dat ik die ook in mij draag.”
- Mabel